НАП Плевен се разграничиха от Лео Кадели

Лавина от коментари заваляха след разследването на “Канал 7” за Лео Кадели.

Стотици потребители се оказаха блокирани от добродетеля, малко след като той ги призова, чрез профила си в мрежата, да докладват фейсбук групата “Излъгани от Лео Кадели”.

Така на практика, малко след като Кадели не успя да наложи мнението си върху последователите на доброто, поста беше премахнат, а редица, които го изкритикуваха бяха блокирани.

Интересен се оказа и коментара на “анонимната” Петя Лилова, която не само обвини албанеца в измами и злоупотеби с дарителски средства, но и в това, че същия помага само пред камера. Същата жена, по думите и е изпитала албанската мъст на гърба си, когато Кадели написал жалба срещу нея в отдел “Закрила на детето”.

Част от потребителите се възмутиха и от коментарите и отношението на държавния служител Веселина Цекова, която работи в НАП гр. Плевен.

Оказва се, че служителката е организирала и кампании в държавната институция, като е поставяла кутии за дарения в офисите на НАП. Всъщност институцията, от която Кадели се крие, като “дявол от тамян”. Напомням, че същият има наложени запори от държавата за непогасяване на данъци и осигуровки. А нерегистрираната му организация, не декларира никакви приходи и разходи в същата институция. Даже напротив – отрича я.

Днес потърсихме и директора на НАП гр. Плевен, която ни обясни, че категорично се разграничават от действията на Леонидас Кадели и платформата му “Приятели помагайте”. “Все пак ние сме държавна институция и трябва да пазим доброто и име, всички наши колеги са се включвали в редица благотворителни инициативи, не само в тази, като сме влагали изключително добри намерение и нищо повече. НАП Плевен няма да се включваме в негови инициативи до изясняване на обстоятелствата !” – твърди ръководителката на НАП Плевен.

По думите и става ясно, че служителката Веселина Цекова веднъж е предупредена , след като в публичнто прстранство са започнали съмнения за злоупотреби,трябва да преостанови дейността си в съответната платформа. Явно предупреждението не е повлияло и днес ще бъде предупредена още веднъж. Не за друго, а защото с името си злепоставя държавната институция – твърди още ръководителката и.

НАП Плевен по никакъв начин няма да се включват в инициативи на Кадели, защото както стана ясно по думите на адв. Марковски, подобни практики са незаконни и подсъдими.

Освен това, ние подаваме и сигнал до ТД НАП Велико Търново, за да проверят доходите на лицето Леонидас Кадели, как се издържа, с какво и от къде за да покрива нуждите си и охолния начин на живот с който парадира.

Сигнал е подаден от нас и до Прокуратурата,икономическа полиция и Сметна Палата.

А ние вярваме, че компетентните органи ще се произнесат бързо по въпроса, поради неговия голям обществен интерес.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!