Нено Димов е задържан за 24 часа

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа. Това потвърди за NOVA Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

По-рано през деня министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата.

“Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан”, заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият шеф на местното ВиК – Иван Витанов са разпитани и освободени, съобщи още Милева.

Мащабната акция на прокуратура, ДАНС и антикорупционната комисия заради кризата с водата и вноса на боклук от Италия започна от сутринта.

Екоминистърът публично беше отведен за разпит след обиски в екоминистерството. А в същото време в Перник имаше масови обиски на няколко адреса, както и във ВиК дружеството. Всичко това се случваше под ръководството на главния прокурор Иван Гешев.

Нено Димов става първият задържан действащ министър в новата ни история. От прокуратурата не уточниха по кое разследване го задържат – за водната криза в Перник или заради лицензите на фирмите за внос на боклук от чужбина.

Премиерът Борисов пък не отговори на въпроса, дали ще освободи Димов от поста, като уточни, че той е квотата на „Обединените патриоти”.

„Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от ГЕРБ, въобще не ги коментираме”, заяви Борисов. Що се отнася до Нено Димов обаче, Борисов заяви: „Нека първо има обвинителни актове”.

Нено Димов е министър от квотата на „Обединени патриоти” и по-специално на ВМРО.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!