Нинова не отговори дали ще бъде вицепремиер в бъдещия кабинет

До довечера ще изчистим коалиционното споразумение, министри и постове – след това. Това каза лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова след консултациите при президента.

Нинова не отговори дали ще бъде вицепремиер в бъдещия кабинет.

Докато всичко не е окончателно, не бихме искали да коментираме, каза още тя. Във вторник на Националния съвет на БСП ще бъдат обсъдени всички въпроси, засягащи състава и структурата на Министерски съвет и министрите и постовете, които ще получи БСП, както и дали тя ще бъде вицепремиер.

“Продължаваме промяната” ще подпише споразумението с всяка една от трите партии, каза още Нинова.

Министерство на държавните предприятия е абсурд, заяви още Нинова и уточни, че в коалиционното споразумение името е изписано Министерство на икономиката и индустрията.

Обсъждахме бюджета с бъдещите ни коалиционни партньори и сега с президента, като един от нашите абсолютни приоритети е много бързо да приемем бюджета, в който да се заложат социални политики, компенсаторни механизми, мерки за преодоляване на кризата, за помагане на хората и на икономиката. Започнахме да говорим и колегите от ПП по някои важни части от бюджета, добави Нинова. Удовлетворени сме от това, че те приеха дефицитът да се повиши от 2,6 както предвижда служебният кабинет на 4 %, както и част от мерките, които разписахме по време на експертните разговори да намерят изражение още през януари веднага в бюджета, който ще се приеме. За нас това е сериозният разговор, каза още Нинова. Най-вероятно бюджетът ще се приеме през януари, ние настоявахме за края на годината, но забавянето няма да позволи това да се случи, коментира Нинова.Тя подчерта, че има политическа воля за 4-годишен мандат, „остава от нас да си свършим работата за този мандат”.

Facebook Comments Box
Христо Гешов
Author: Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!