Новата учебна година започва присъствено в дневна фома на обучение

Новата учебна година ще започне присъствено – във всички училища, за всички ученици в дневна форма на обучение, но има още три седмици до началото на учебната година и може да се случи всичко. Това заяви министърът на образоването и науката Красимир Вълчев по време на пресконференция в двора на Националната природоматематическа гиманзия в София.

„С голяма доза увереност можем да прогнозираме, че епидемичната ситуация ще продлжи 10 – 12 месеца или през цялата нова учебна година. Говорили сме с министъра на здравеопазването и най-вероятно ще има прагови стойности за определени области, или за определени общини, на брой жители – 1000 или 10 000, при които ще се обявява влошена епидемична ситуация и образователната система ще трябва да превключва на обучение в електронна среда“, заяви министър Вълчев.

На сайта на МОН са публикувани насоките за училищата през новата учебна година. Всяко училище ще направи своя списък от мерки, предложили сме и списък от избираеми мерки, защото училищата са различни, като брой на учениците, на смените за обучение и на физическата им среда.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!