Общинар преби деца в нелепа катастрофа,брат му заплашва журналисти !

На 22 юни, дванадесет души, сред които осем деца, пострадаха при катастрофата между пътнически микробус и лек автомобил на пътя София – Варна, на разклона за ловешкото село Дъбрава .

Всички пътници, включително и шофьора са от Червен бряг.

Според информация от полицията, водачът на микробуса не е спазил предимство, при излизане, на главния път София – Варна и се ударил в лек автомобил. Според информация от пътниците, въпросният шофьор е карал с несъобразена и превишена скорост.

Нашият екип потърси органите на МВР, за да установим самоличността на шофьора. Оказа се, че това е служител на Община Червен бряг – Генади Цветков.

Генади Цветков, снимка : Facebook

Цветков е дългогодишен служител на общината, с няколко прекъсвания, при смяната на кметовете. Но въпреки всичко, в края на всеки мандат, се намира служба за неговата особа.

Въпросната фамилия, редовно рекламира в социалните мрежи услугата “превоз на пътници и багаж”, но интересното в случая е, че същият не само, че няма регистрирана фирма за превоз на пътници и деца, но и няма съответния лиценз за това.

Но в Червен бряг, не е тайна за никой, че същият господин, освен с общинската заплата, припечелва “на черно” и с това. Сега се обръщаме към НАП Велико Търново, ОД на МВР Плевен и Ловеч, при извършването на проверката или за в бъдеще, ще бъде ли поискан от шофьора на буса, Генади Цветков, лиценз и разрешително за превоз на пътници ? Декларира ли Цветков в НАП въпросните приходи,защото, ако съдим по това, че превозваните деца са били облечени в народни носии, връщайки се от мероприятие, то логичното е, че чернобрежката община е платила на работника си за съответната услуга.

Сагата обаче не спира до тук. При появата на колегата от нова телевизия, Мартин Георгиев, братът на шофьора, Румен Цветков, започва да се държи хулигански, като обижда, напада и псува оператора и колегата Георгиев. И всичко това под зоркия поглед на униформен полицай .

Румен Цветков, снимка : Facebook

Според информация от Мартин Георгиев, веднага е подадена жалба в полицията и прокуратурата, за хулигански прояви. Явно двамата братя, с връзки в общината, не желаят да се “раздухва” случая и разбира се, желаят проверката да установи, че едва ли не инцидент не е имало.

Интересен е и друг факт. Дъщерята на шофьора е омъжена за високопоставен чиновник в настоящата централна власт. Повече за този случай, ще ви разкажем в следващ наш материал.

Очаквайте подробности по случая, както и коментар на компетентните органи.

Facebook Comments Box
Христо Гешов
Author: Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!