Огнище на коронавирус в предприятие в община Стражица

В община Стражица, е регистрирано огнище на COVID-19 в производствено предприятие, където са диагностицирани общо седем случая, три от които са хоспитализирани, а четири са с предписание за домашна изолация и лечение, съобщиха от РЗИ-Велико Търново.

Предприети са необходимите противоепидемични мерки за ограничаване на огнището.

Във връзка с потвърдените вчера два случая на COVID-19 в ПЕГ “Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново под задължителна карантина за 14 дни са поставени общо 65 ученика от училището.

Учители, осъществили незащитени контакти със заразените ученици – на разстояние по-малко от 2 метра и за повече от 15 минути или без носене на защитна маска за лице не са установени, поради което няма поставени под карантина учители.

През последното денонощие, на територията на областта са регистрирани девет нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!