Опасно време утре, застудява, градушка и разрушения днес

В София стена на необитаема сграда се срути върху майка и 3-годишното ѝ дете

а утре е в сила жълт код за опасно силен вятър над по-голямата част от България. Пощадени ще са само Черноморието, Ямбол, Шумен, Силистра, Смолян, Кюстендил и Перник.

Очаква се скоростта на поривите на северозападния вятър да надхвърля 70 км/ч., предупреждават от НИМХ.

Днес бурния вятър и сравнително топлото за края на декември време доведоха до разрушения и необичайни климатични явления.

В Стара Загора удари градушка, съобщава NOVA. Явлението е крайно необичайно за сезона.

Жена се спаси за секунди от летящ покрив

В София стена на необитаема сграда се срути върху майка и 3-годишното ѝ дете. За щастие жената и момичето не са сериозно пострадали.

На много места в страната силният вятър нанесе щети по покриви и облицовки. Само в района на Враца са обработени над 50 сигнала на граждани за повалени дървета, паднала изолация на покриви и др.

Със силния северозападен вятър се очаква да настъпи застудяване на Бъдни вечер и Коледа. Температурите ще се понижат, ще има и валежи.

9 жертви на лошото време в Европа

На 24 декември ще бъде студено и ветровито. На места ще превалява слаб дъжд, а в планините сняг.

Температурите още ще се понижат и ще бъдат между 2 и 6 градуса. Дневните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, за София около 5 градуса, по Черноморието до около 11 градуса. Ще превалява предимно в Северна и Западна България.

Опасно време в навечерието на празниците

На Коледа времето ще остане без съществена промяна, със слаби превалявания предимно на места в западните райони. Сутрешните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а дневните между 5 и 10 градуса.

Най-студено навръх Коледа се очаква да бъде в София и Благоевград, където максималните температури ще бъдат около 5 градуса. От четвъртък следва ново понижение на температурите и валежи от дъжд, които ще преминат в сняг в петък и събота.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!