Освободиха 14 от задържаните на протеста на 2 септември

София (13 август 2020) Протестното шествие в столицата стигна до посолството на Румъния. Блокирани са кръстовището пред посолството, както и това между бул. “Ситняково”, ул. “Черковна” и ул. “Гео Милев”. Пресфото-БТА снимка: Минко Чернев (ПК)

Освободиха 14 от задържаните след сблъсъците в центъра на София. Над 20 от арестуваните се изправиха пред съда, съобщи Нова телевизия.

В ареста остава само един от задържаните. Причината – това е негова повторна хулиганска роява. Други девет души са пуснати под парична гаранция, трима с мярка „подписка“, а двама – без мярка за неотклонение. За седем от задържаните прокуратурата поиска постоянен арест.

За седем от задържаните прокуратурата поиска задържане под стража. Сред тях и Пламен Стоянов – Дамбовеца. След безредиците пред Народното събрание той се сдоби с две обвинения – за нанасяне на лека телесна повреда над полицай и за хулиганство с особена дързост и цинизъм. Съдът реши да му наложи мярка „подписка”.

От ареста без мярка за неотклонение излиза и бившият служител на ДАНС – Росен Миленов. Съдът счете, че няма достатъчно данни за извършени хулигански действия и упражнено насилие над униформени. Качването върху автомобила на МВР пък станало, докато той не е бил охраняван.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!