Откриха следи от Стоян Зайков край Костенец

Вече 19 дни полицията издирва заподозрения за двойното убийство в града

Отново страх в Костенец и Долна баня – местни хора са забелязали издирвания за две убийства Стоян Зайков.  Няколко вили в село „Свети Спас” са били разбити и се предполага, че мъжът се е укривал в тях в продължение на четири дни..

Една от къщите дори е отворена с ключ, разказва собственичката.

„Имаме дървена постройка, отзад зад вилата. Видяхме, че катинарът е разбит. В дървената постройка имаме ключове за вилата. И те са взети. Вилата е отворена, отключена. Нищо от вътре не е изчезнало. И след това пак е заключена. Съвсем интелигентно и кротко”, каза тя.

Собственичката допуска, че е възможно все пак в къщата да са влизали крадци, а не Стоян Зайков. „Видяхме,че един флекс и една бормашина са приготвени за изнасяне”, допълни тя.

По данни на полицията, от 20 ти до 24 ти май, Стоян Зайков се е укривал в други две вили, в село Свети Спас. Те се намират точно до гората. Собствениците живеят в София.

По данни полицията, мъжът е нощувал в една от вилите, хранил се е, къпал се е. Ползвал е кърпи и сапуни. Също така е липсвала храна – консерви и буркани. Съседната вила също е разбита, но там само е тършувал.

Не е забелязан от никого. В селото идвали хора само през почивните дни, разказват работници. Според тях вечер там е „тихо като гроб”.

На тел. 112 е получен и сигнал, че Зайков се укрива в ягодарници ,между селата Костенец и Свети Спас. Късно снощи пък жена подала сигнал, че го е видяла в самия град Костенец.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!