От БСП настояват Марешки да бъде отстранен като зам.-председател на НС

От парламентарната група на БСП поискаха Веселин Марешки да бъде оттеглен като заместник-председател на Народното събрание, заради получената на втора инстанция ефективна присъда от четири години за рекет и изнудване.

В декларация от името на ПГ на “БСП за България” заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин /”БСП за България”/ предложи две възможни решения – едното към ПГ на “Воля”, другото към ПГ на ГЕРБ.


“Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е поредно потвърждение за политическата кома, в която това Народно събрание е изпаднало. Тази присъда обаче е петно върху институцията Народно събрание. Тя остава и в съзнанието на гражданите, и в историята на Народното събрание”, заяви Кристиан Вигенин.


Когато последната инстанция се произнесе и ако г-н Марешки бъде оправдан, може да заеме отново мястото си, посочи Вигенин. По думите му ако тази стъпка не бъде предприета от председателя на ПГ на “Воля”, от БСП настояха председателят на Народното събрание да защити авторитета на парламента и чрез ПГ на ГЕРБ да бъде внесено искане за освобождаване на Марешки от поста.


“Разбираме колко чувствителен е този въпрос и как политическите сделки и сметки може да не излязат. Разбираме, че злощастният проект за нова Конституция стана възможен именно благодарение на подписите на депутатите от “Воля” и на Веселин Марешки. Без “Воля” днес нямаше да има и заседание на НС”, коментира още Кристиан Вигенин.                                                         

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!