От ДПС настояват за оставка на правителството и експертен кабинет

„Войната между институциите доведе до политическата криза, в която се намираме днес, до критичната точка на хаоса. Затова ДПС настоява за оставка на правителството и на президента.“ Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна на първото заседание от новата сесия на Народното събрание.

От партията настояват за формиране на експертен антикризисен кабинет. Те предлагат премиер да се посочи ит най-голямата политическа партия. , а вицепремиерът – от втората формация.

“Радев атакува Бойко Борисов и правителството, атакува и НС. Прави опит за противопоставяне на съдии срещу прокурори. По този начин ерозират и изпълнителната, и законодателната, и съдебната власт, както и президентската институция. Президентът трябва да бъде обединител на нацията, но г-н Радев ерозира всички институции и държавността като цяло”, допълни Карадайъ.

„Ако иска да се изяви като политик, да си регистрира партия“”, заяви още Карадайъ, цитиран от “Фокус“.

Според ДПС са нужни ясен и точен бюджет, програма за ефективно усвояване на средствата за борба с COVID-19 и на тези от многогодишната финансова рамката за следващия оперативне период

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!