Официално: Прокуратурата се е сезирала по материали на журналисти от „Господари на ефира” и „Зов нюз”

Прокуратурата се е сезирала по материали на журналисти от „Господари на ефира” и „Зов нюз”, заяви на брифинг в столицата зам. главният прокурор Иван Гешев.

Той поясни, че една от основните линии на започналото преди няколко месеца разследване е опорочаване на обществена поръчка по проекта „Топъл обяд”.

„Делото е започнало след сигнал от ваши колеги журналисти от “Господари на ефира”.

Съдействие са оказали журналисти от сайта “Зов Нюз”, ваш колега, който се казва Гешов.

Той е имал проблеми с извършване на журналистическата си дейност”, каза Гешев.

Това, което се прави към момент в Червен бряг е обезпечаване на досъдебното производство с достатъчно данни и доказателства. Гешев посъветва чрез медиите и всички управленци, които си позволяват да газят закона да си опреснят познанията за правилата, защото разследванията вече не се правят на местно ниво, а от Специализираната прокуратура, т.е. няма как при нарушение на закона да се разчита на местни връзки за прикриване било с полиция, било прокуратура и съд.

„Пари изтичат отвсякъде!”,

лаконично обобщи Гешев. Най-големите нарушения са при обществените поръчки. Хората, особено в малките населени места, ясно виждат какво се случва и се дразнят.

Прокуратурата затова проверява всички сигнали.

Прави се, за да стане категорично ясно дали те са основателни или не, въпреки че е известно, че някои от тях се подават от т.н. „професионални пускачи на съобщения”, каза още заместник главният прокурор.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!