Патентно ведомство представи 19 нови електронни услуги пред бизнесмени и потребители

С цел повишаване качеството, ефективността и ефикасността на предлаганите от Патентно ведомство на Република България услуги за бизнеса, свързани със закрилата на обектите на индустриална собственост, на 08.10.2020 г., от 10:00 часа, в Парк хотел „Витоша“, Зала № 2, гр. София, ул. ”Росарио” № 1, се проведе Кръгла маса № 3, на тема: „Представяне на деветнадесет нови електронни услуги в Портала на Патентно ведомство на Република България“, която беше официално открит от д-р Давид Сукалински – заместник-председател на Патентно ведомство на Република България.Участниците – представители на бизнеса от малки и средни предприятия, представители по индустриална собственост, потребителите на услуги и граждани, бяха запознати подробно с най-новите електронни услуги, включително с електронното подаване на искания за действие на европейски патент, вторични действия за патенти, европейски патенти и полезни модели.

Г-жа Борислава Китанова – младши експерт, „Спорове и административно-наказателна дейност“, представи изключително важни детайли в новите услуги във връзка с искания за извършване на вторични действия за национални и европейски патенти, както и за полезни модели.С демонстрация в портала за електронни услуги на Патентно ведомство бяха презентирани и основни ключови моменти от процесите, които се изпълняват за успешно заявяване на искания за действие на европейски патент, вторични действия за патенти, европейски патенти и полезни модели.

В рамките на проведената дискусия беше отбелязано, че ежедневната работа и усилия на Патентно ведомство са насочени освен към развиване на процесите по предоставяне на правна закрила на обектите на индустриална собственост, но и към разширяване на инструментите за електронен достъп до услугите, които се предоставят от Ведомството.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!