Плевенската филхармония с празничен концерт, посвевен на Деня на Съединението

Плевенската филхармония изнесе празничен концерт, посветен на Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия – 6 септември.

Диригент бе Георги Милтиядов, който е автор на всички симфонични аранжименти. Програмата  бе съставена от емблематични български песни. Начало на концерта даде песента „Една българска роза“, предаде БТА.

 Изпълненията на квартет “ГеоМарЧаЛо”, на водещия Драгомир Драганов, соловите изяви на цигуларя Чавдар Вълков – концертмайстор на Плевенската филхармония, предизвикаха много аплаузи. На финала мощно и въздействащо прозвуча изпълнението на химна на България. Спектакълът премина под мотото “Майка България” в парка на Регионалния исторически музей и събра много публика, въпреки че преди това в Плевен валя.


Празничният 6 септември утре ще бъде отбелязан с поднасяне на венци пред паметника на Четвърти плевенски пехотен полк в градската градина, но ще бъдат спазени указанията на РЗИ.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!