Пожарникари тръгват на проверки за безопасност из COVID-отделенията

„В съответствие с получените указания от министър-председателя за извършване на проверки на новосъздадените отделения за лечение на COVID-19, на база на Закона за МВР, от днес започнахме проверките и консултациите с ръководителите на болнични заведения. Идеята е да осигурим достатъчно безопасни условия за пребиваване на пациентите и да предотвратим евентуален трагичен инцидент“. Това заяви директорът на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Николай Николов.

„С министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов уточнихме, че най-важното е да можем бързо и безопасно да евакуираме лежащо болните хора. Тежка задача, но не непостижима. На второ – място да проверим изградените инсталации. Това са известителни, пожарогасителни, кислородни, електрически и други инсталации, които поддържат живота на пациентите вътре“, заяви старши комисар Николов.Ще бъде проверено и дали медицинският персонал е запознат с мерките за безопасност.Към настоящия момент заразените с коронавирус служители от пожарната безопасност са под 200, което е под 2% от целия състав, уточни старши комисар Николов.От своя страна старши комисар Красимир Шотаров от дирекция „Оперативни дейности“ посочи, че след включването на техните структури в помощ на Спешна помощ в столицата, извършвайки превоз на COVID-болни, пожарникари са реагирали на общо 502 сигнала. Той изрази готовност такава помощ да бъде оказана и центрове в други места на страната. Старши комисар Шотаров благодари също на доброволните формирования, включили се в борбата срещу епидемията.

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!