Позиция на сайта “На прицел”, относно спекулации на кандидат за кмет !

След публикуването на материал, от нашият сайт за новини и разследвания, кандидатът за кмет на Община Червен бряг, ген. Петър Петров хвърли в пространството няколко неверни твърдения. А именно, че зад медията ни стои само и единствено едно лице, това на Христо Гешов.

Идеята на сайта на “На прицел” се роди спонтанно, след редица журналистически материали на колегата Гешов в предаването му “На прицел”, което беше излъчвано в ефира на “Зов Нюз”.

Христо Гешов има участие в управлението на сайта за новини и разследвания “napricel.com”, но не е едноличен собственик. Също така Христо Гешов напусна медията “Зов Нюз”, където беше водещ на предаването заради намерението си да участва в местните избори.

Не е незаконно обаче, кандидати за кметове, общински съветници или други избираеми длъжности да бъдат собственици на медии ! В този ред на мисли е редно да споменем, че депутатът на БСП, от 15 -ти МИР Плевен, Стефан Бурджев, също има участие в медии, а именно “Плевен за Плевен”. Още по скандалното е, че същата медия има договор с Община Червен бряг.

Когато г-н Петров говори, че Гешов използва участието си в конкретна медия за предизборната си кампания е редно да погледне първо себе си. Защото г-н Петров до преди няколко месеца, в група, в социалните мрежи “Facebook” говори, че няма да бъде допуснато политизирането и, а същият ежедневно я превръща в място за рекламиране на предизборната си кампания. Което също по никакъв начин не нарушава нито изборния кодекс, нито който и да е друг закон в България.

Като редактор в сайта за новини и разследвания “napricel.com”, категорично заявявам, че медията ни работи с професионалисти и това ще докажем в съда ! Всяко друго твърдение, че в сайта работи само и единствено Христо Гешов е категорична ЛЪЖА, която лесно може да бъде разобличена пред съответните институции !

Категорично се противопоставям и на факта, че политически фигури искат и се опитват да определят политиката на медиите, тяхното ръководене, начин на публикуване и отразяване на новини и събития !

Оставяме г-н Петров да води активната си кампания срещу опонентите си, но нека не забравя, че макар и 111-ти по свобода на слово, в България все още има независими медии и журналисти !

А всеки пълноправен гражданин на тази страна има демократичното право да изразява свободно собственото си мнение !

Автор : Асен Иванов

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!