Пореден успех ! Христо Гешов на международна конференция във Виена

Христо Гешов, водещ на предаването “На прицел”, излъчвано в “Зов Нюз”, ще бъде единственият български журналист, поканен за участие в международна конференция във Виена, под наслов : “Журналисти под атака: заплаха за свободата на медиите”.

Конференцията “Журналисти в атака: заплаха за свободата на медиите” ще подпомогне държавите-членки на ОССЕ при прилагането на решението на Министерския съвет от 2018 г. относно безопасността на журналистите и осигуряване на безопасни условия на труд за журналисти и други медийни работници.

Събитието ще даде и свидетелски показания на журналисти, които са били жертви на атаки, за да илюстрират сериозността на ситуацията в региона на ОССЕ, както и форум за анализи, дискусии и споделяне на добри практики. Той ще подпомогне допълнително разработването на съответните рамки и ще проучи различните начини за наблюдение и справяне с атаките и насилието срещу журналисти и медийни работници.

Припомняме, че преди няколко седмици, името на колегата влезе и в доклада на Държавният департамент на САЩ. Там се споменава за нападението над Гешов миналата година.

Голямо постижение за свободата на словото в България са и действията на Специализирана прокуратура спрямо редицата разследвания на колегата за Червен бряг.

“Ареста на Вълов, повдигнатото обвинение са победа за свободата на словото в България ! С редица колеги правихме какви ли не разследвания. Разобличавахме какви ли не далавери. За да има ефект всяко журналистическо разследване са необходими факти и доказателства и най – важното – не само медийният шум, но и официален сигнал и търпение ! ” – твърди Гешов.

Водещият на “На прицел” на скоро получи и 24-ва охрана, поради факта, че е основен свидетел по делото срещу екскмета на Червен бряг Данаил Вълов. Това е пореден успех за държавата ни, защото до сега български журналист не е защитаван по подобен начин.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!