През 97-ма година започва “разпродажбата” на парк Стратеш в Ловеч

На 19 март, в материал озаглавен “Кой и как продава земя в парка Стратеш в Ловеч ?”, ви разказахме как имот, общинска собственост е продаден на местен бизнесмен – Гошо “Г*за”. Граждани от Ловеч, в социалните мрежи алармираха общинското ръководство за незаконен строеж.

В нашето собствено разследване, екипът ни допусна грешка.В публикуваният материал от 19 март. т.г. сме посочили, че въпросният общински имот е продаден от община Ловеч, през 2005 година. След щателна проверка се оказа, че имотът до 1995 година е бил собственост на общинското дружество “ЕКО”. През 1997 година дружеството продава имота на местния бизнесмен, свързан с Цветан Василев.

Екипът на “На прицел” се извинява на аудиторията за допуснатата грешка . Поднасяме и искрени извинения на г-н Минчо Казанджиев за така публикувания материал на 19.03.2019 година.

Нашият екип държи да поднася на читателите и зрителите си достоверни и проверени новини, базирани на факти и доказателства.

Цялото разследване тук :

Въпросният имот е собственост на фирма “Агро Инвест Джи Джи” ЕООД. Според Търговския регистър, фирмата е собственост на Гергана Георгиева, която е на 22 години. Интересен е и факта, че въпросната фирма е с капитал 100 лева, а дейността и е свързана със селскостопанска продукция, внос и износ на селскостопанска продукция, търговия с торове и препарати за растителна защита и др. селскостопански услуги. Георгиева е собственик и на друга фирма – “Интерхотели Велико Търново” ЕООД, с капитал 2 лева. През 2016 година, въпросната фирма е била собственост на Мая Николова. Фирмата, с капитал от 2 лева развива хотелиерска дейност на територията на старата столица.

Друга справка показва, че въпросният строеж в парк “Стратеш” в Ловеч, до 2017 година е бил на името на Стела Иванова. По наша информация, същата е тъща на Георги Георгиев по прякор “Гошо г*за” от Ловеч. Въпросният е известен с връзките си с Цветан Василев.

Интересен е факта, че Стела Иванова е закупила имота в парк “Стратеш” през 2006 година. Обекта сменя собствеността си няколко пъти. Закупен от фалиралата фирма на Георги Георгиев, известен като Гошо Г*за през 1997 година, от общинското дружество “ЕКО”.

Интересен е и факта, че имота е закупен от общинското дружество на висока цена, а продаден през 1997 година за изключително занижена такава !

Според достоверен източник от Община Ловеч, предстои събаряне на незаконните постройки .

Нашият екип продължава да следи за случая.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!