Прокуратурата прекрати преписката за “койнарската Гинка”

В разследването на Христо Гешов, в предаваето “На прицел” , ви разказахме за поредната приватизация на общинска сграда в Червен бряг. Тази на универсален магазин, в центъра на града.

Една от фирмите, явили се на търга е на 21 годишната Бисерка Радкова от Койнаре. В разследването ви показахме, как Бисерка е регистрирала фирмата си на несъществуващ адрес, с чуждо ЕГН, на крупен бизнесмен.
Бисерка и до днес не е открита за коментар. Нейни близки споделят, че е бедно и скромно момиче, заминало на гурбет в чужбина, за да изкара пари за сватба. Въпреки всичко обаче, мнимата и фирма, с капитал от 10 лв., участва в търг за 200 хил.лева. Никой не успя да каже от къде бездоходната, койнарска фирма фантом, ще се сдобие с тази сума. А прокуратурата прекрати производството със странните мотиви, че вписаното чуждо ЕГН и несъществуващ адрес, е “техническа грешка”.
Зад фирмата на койнарската Гинка обаче, стои небезисвестният общински съветник от ДПС Марио Рангелов. Същият той участваше и в опита за приватизация на общинският хотел и ресторант “Таганрог”  преди няколко години. И там прокуратурата отказа да повдигне обвинения.
Така на практика се оказва, че всеки, които желая, може да регистрира подобна фирма, с чужди данни, с фалшив адрес и да печели публични търгове.
Това е пореден път, в който Плевенската прокуратура не вижда очевидното.
Продължаваме да следим за случая.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!