Прокуратурата се зае със смъртта на бебето във Видин

Родителите обвиняват лекарите за смъртта на детето им

Окръжната прокуратура – Видин e издала разпореждане до Районно управление на МВР във Видин за извършване на проверка по случая за починало новородено в МБАЛ „Света Петка” гр. Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София (prb.bg).

Към настоящия момент по образуваната прокурорска преписка е установено, че около 10 ч. на 25 декември в Акушеро-гинекологичното отделение в болничното заведение е постъпила Ц. П. Раждането е преминало нормално и завършило успешно в 11.45 ч. на следващия ден.

Черна Коледа: бебенце почина часове след раждането

Около 6 ч. на 27 декември родителите на новороденото били уведомени, че по-рано състоянието на бебето им се било влошило и лекарите направили опит да възстановят дишането и сърдечната му дейност. Манипулацията се оказала неуспешна и детето починало в 05.30 ч.

Възложената от Окръжна прокуратура – Видин проверка е с оглед извършено престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс – причинена смърт в резултат на лекарска грешка. Определен е срок за извършване на проверката и дадени конкретни указания за изпълнение на проверяващия орган.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!