Прокурорите избират нов свой представител във ВСС

Обвинители от цялата страната гласуват тази събота за нов свой представител в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).До предсрочния вот се стигна, след като Даниела Машева напусна кадровия орган и зае поста на заместник-главен прокурор. Това е вторият и финален етап на процедурата.

Единственият кандидат Евгени Иванов от Военно-апелативна прокуратура, който вече бе изслушан пред колегите си магистрати.

Това е вторият негов опит да стане част от Висшия съдебен съвет. Иванов бе номиниран през 2017 г., но тогава не събра достатъчен брой гласове от колегите си. От 12 кандидати за четири места прокурорът се класира на седма позиция по брой гласове.

Общо 1531 прокурори могат да участват в сегашния вот. За пети път изборът на членове на ВСС се извършва чрез пряк избор, като всеки магистрат има право на глас чрез хартиена бюлетина или посредством електронно гласуване чрез интернет.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!