Протестиращи ще донесат обувките на 2 млн. избягали българи пред МС

В 120-я ден на антиправителствен протест, протестиращи, заедно с Арман Бабикян, адвокат Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков от т.нар. “Отровно трио”, ще донесат пред Министерски съвет изтърканите обувки на 2 милиона българи.

След като решиха да променят формата на антиправителствения протест, “Отровното трио” насрочиха датата 5 ноември за провеждането на тази демонстрация. Исканията на недоволните остават същите – оставка на премиера Бойко Борисов и правителството, оставка на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни честни избори.Арман Бабикян вече заяви, че ще продължат да оказват натиск върху системата на мутрите докрай и обяви какво ще направят днес по обяд: Всеки от вас може да донесе старите изтъркани обувки на своите приятели, които избягаха от България. Повече от 2 милиона българи избягаха, ние ще донесем обувките им и ще ги хвърлим пред входа на Министерски съвет.Николай Хаджигенов съобщи, че протестът им сменя формата, за да може да бъдат съхранени способността на българските лекари и сестри да се справят с вълната от болни. „Предприемаме този ход от уважение към нашите спасители с бели престилки и с омерзение към властта на мафията. Смятаме за лицемерно да критикуваме съсипаната здравна система и в същото време да създаваме риск от заразяване, дори на един човек от вас”, обърна се към гражданите Хаджигенов по време на миналия протест.“Властта се страхува да поеме тази отговорност, защото ще получи политически обвинения и ще загуби още повече от своя рейтинг. Затова отговорността ще поемем ние, Триото и гражданите, както ще приемем и ругатните по свой адрес. Човек трябва да има силата да избира между рейтинга и дори един човешки живот. Борисов няма тази сила и е потънал в страх! Ние я имаме!”, посочиха още от “Отровното трио”.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!