Протестът “Правосъдие без каскет” се обяви срещу идеята за съдебната ваканция

За 7-ми пореден път в сряда и за 9-и път тази година Инициативата “Правосъдие за всеки” поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев, от миналата седмица искат оставката на ВСС, а от днес и да няма съдебна ваканция.

“Реформа на съдебната власт, така че да се въведе друг начин на избор, отчетност и контрол на главния прокурор или въобще да няма такава длъжност”, заяви той.По отношение на идеята съдът да излезе във ваканция заради пандемията, Величков се обяви против.“Ако правосъдието спре да работи, спира цялата държава. Правосъдието не може да бъде жертва на карантина, напротив, това трябва да е единствената институция, която трябва да работи до последно в извънредна ситуация”, каза той и обяви, че ваканция не им е необходима и тя е през лятото или зимата, но сега е работно време и време за протести.Протестът продължава до 19.30 ч. Той беше подкрепен и от “Системата ни убива”.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!