Първи рокади в общината в Червен бряг

Малко след балотажа, на който за кмет на Червен бряг беше избран д-р Костадинов, започнаха и първите рокади в общинското ръководство.

Николай Недков,пенсионер, снимка : интернет

Първи напуснал общината е нейният секретар, Николай Недков. Същият даже не дочака новият кмет и встъпването му в длъжност, а със заповед на ВРИД кмет В. Василева е напуснал още на 08.11.2019 година (петък). Точно след почивните дни д-р Костадинов се закле на тържествена сесия, като кмет на Червен бряг. Запознати твърдят, че бившият вече секретар на общината е получил солидно обезщетение от червенобрежката община, равна на 6 месечни заплати.

инж. Ивайло Ивванов, общ.съветник, снимка : Трибуна нюз

И заместник кмета Ивайло Иванов е напуснал поста си. Ноовото му амплоа е общински съветник в новия общински съвет. Известният в Червен бряг, като “Цибар” в предния мандат беше Председател на ОБС, но с решение на народните избраници и решение на административния съд беше свален от поста.

Светослав Георгиев, снимка : интернет

И зам.кмета ресор “еврофинансиране и проекти” е аут от общината. Решението да напусне кулоарите на общината Георгиев е взел сам, също като секретаря, броени минути преди новият кмет да положи клетва.

За сметка на това, съпругата на Георгиев явно не е солидарна с него и е запазила все още мястото си в общинските струкури.

Решението да напусне сам е взел и пенсионираният вече шеф на “Домашен социален патронаж”, Веселин Петров.

По наша информация в момента новото ръководство извършва задълбочена ревизия на общината. Очакваме и обявените резултати от нея.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!