Размяна на декларации от трибуната на НС заради резолюцията на ЕП

Приетата от Европейския парламент резолюция за върховенството на закона в България предизвика размяна на декларации от трибуната на парламента. Драгомир Стойнев от БСП разкритикуваха властта и заяви, че след резолюцията отношението на Европа към България вече не е същото:”Това вече става диагноза, защото нашата демокрация е болна. От Европа ясно заявяват, че ние имаме основен проблем! Дотам я докарахме, че от Европа се притесняват, че вие не можете да защитавате европейските ценности! Основният проблем е, че българските граждани не вярват на своите институции, българските граждани не вярват на това правителство и нямат доверие в този парламент”.От Обединени патриоти изразиха възмущение от заложени тектове в гласувания документ. Депутатът Александър Сиди заяви:”Да защитават яростно една резолюция, маскирана като документ, защитаваща правовия ред и борбата с корупцията, в която се дискредитира Конституционният ни съд, силово се налага противоконституционната Истанбулска конвенция… Недопустимо и неразбираемо е съглашателство между комунисти и демократи, които от жажда за власт говорят единствено за корупция – тежък проблем, с който се бори целият ЕС. Угодно допускат да се отварят теми, които въобще не съществуват в дневният ред на българското общество! Какво общо имат с корупцията, циганите, хомосексуалистите или несъществуващо македонско малцинство”?Тома Биков от ГЕРБ посочи, че резолюцията не показва мнението на Европа, а на социалистите, и поздрави с успеха БСП и ДПС:”Ние не отричаме, че България, както всички останали европейски страни има проблеми – и с корупцията, и с върховенството на правото. Но, ние няма да приемем България да бъде черната овца на Европа, защото тя не е такава. Няма да допуснем в Европа да функционира двоен стандарт, защото подобна резолюция не е била приемана дори за Северна Корея, както каза един от нашите евродепутати. Това, че има протести е едно от доказателствата, че България е демократична страна и правата на хората се уважават”.

Facebook Comments Box
Христо Гешов
Author: Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!