Регионалната библиотека в Сливен чества 65 години

Регионалната библиотека “Сава Доброплодни” в Сливен чества 65 години от създаването си, съобщиха от културната институция. Проявите за годишнината ще бъдат в рамките на XXII Национален фестивал на детската книга, който ще се състои от 23 до 25 септември в Сливен, а библиотеката е негов главен организатор.


В първия ден на фестивала ще бъдат представени документална изложба “Следи във времето – 65 години Регионална библиотека “Сава Доброплодни” и изложба на рисунки от конкурса “Библиотеката – моят остров на съкровищата”, съобщава БТА.

Ще се състои и кръгла маса на тема: “Следи във времето – 65 години РБ “Сава Доброплодни” и премиера на сборника “Библиотеката в моя живот”. Честването ще завърши с тържествен концерт в Драматичния театър “Стефан Киров” с участието на оперните певци Иван Момиров, Даниела Дякова, Марк Фаулър и Симона Кодева, вокално трио “Хипнотик” и лауреати на национални и международни конкурси от клуба за спорни танци “Туида”.


Тазгодишното издание на фестивала, което бе отложено през май заради епидемията от коронавируса, ще премине с повече прояви на открито и противоепидемични мерки, обещават организаторите.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!