РЕДИЦА САНКЦИИ ПО ПРОЕКТИ В ЧЕРВЕН БРЯГ

Редица санкции са наложени на Община Червен бряг . Това стана ясно на днешната общинска сесия, на която новият кмет, д-р Костадинов, обсъди финансовото състояние на общината.

За скандалният ремонт на НЧ “Н.Й.Вапцаров” гр. Червен бряг например, санкцията ще бъде около 100 хил.лева.

Припомняме, че нашият екип и този на ТРАФИК НЮЗ открихме редица нарушения, предимно в изпълнението. За него беше ангажиран местен ромски барон, проближен до екс кмета Вълов. Припомняме също така, че по въпросният проект и неговото изпълнение работи и прокуратурата.

Бившата вече местна власт, се хвалеше и със санираната сграда на “Пожарна безопасност”. Изпълнител там е известнит в Луквит и Червен бряг, Пламен, с прякор Лоста.

Справка показва, че и по този проект общината ще бъде санкционирана, с 10% корекция от общата сума .

Управляващият орган е наложил и финансови корекции и санкции и по проектите за саниране на многофамилни жилищни сгради, за саниране на сградата на “Агенция социално подпомагане” и редица други.

По думите на администрацията, санкциите са много и по различи проекти, което затруднява нормалната работа на общинската администрация и оправдаване очакванията на гражданите.

Припомняме, че Данаил Вълов заведе дело срещу нашият екип, заради участието ми в “Шоуто на Слави”, на което се възмутих от начина на изпълнение на проектите, наричайки ги “абсурдни”. Тази дума дълбоко е обидила екс кмета и неговите заместници.Жалко, че Вълов, не се трогва и така, когато налагат санкции по проектите, които е изпълнил екипът му. Базирайки се на причините за наложените финансови корекции и санкции, които излизат всеки ден, за различни проекти, със сигурност думата, използвана от мен, в “Шоуто на Слави”, даже е прекалено малко, на фона на това, което ще трябва да плащаме всички ние, заради нечия лакомия и некомпетентност.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!