Репресии и натиск над служители в ЦНСТ упражняван от ръководителят им

Как шеф на агенция “Социално подпомагане” Червен бряг и ръководител на ЦНСТ ДМУ (център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания) упражняват натиск и репресии над служителите си, които имат контакт с колегата Христо Гешов .

Оказа се, че да имаш познат журналист, който чрез разследванията си е успял да свали от власт кмет на цяла една община, може да бъде пагубно за цели семейства.

Днес ще ви разкажем историята на служителка от ЦНСТ ДМУ гр. Червен бряг, която по стечение на обстоятелствата е блика позната до Христо Гешов, разследващ журналист и водещ на предаването “На прицел”.

Заради познанствата си с Гешов, въпросната служителка два дни подред е репресирана и заплашвана (може да чуете в записа по – долу) от прекият си ръководител – Валя Марченко.

Валентина Марченко, снимка : Facebook

В разговора си с подчинената си, Марченко непрекъснато споделя притесненията си от Гешов, а именно, че може да прави журналистически разследвания и да задава неудобни въпроси за въпросното жилище и неговото управление. Или иначе казано, ако ръководителката е чиста пред съвестта си, тя със сигурност нямаше да повдига въпросната тема, а ситуацията в момента напомня на поговорката “гузен негонен бяга”.

Интересен е факта, че същата шефка на ЦНСТ Червен бряг, се опитва да нарушава демократичните права на пълноправен гражданин на Република България, а именно да определя какво да прави в личния си живот.

Тук се намесва и шефката на Социални грижи гр. Червен бряг, която по думите на Марченко е инициатор на цяла екипна среща, разглеждала проблема “Гешов”.

Наталия Лукова – Директор на Агенция социално подпомагане гр. Червен бряг

Какво е общото на Наталия Лукова с управлението на Община Червен бряг ? Същата живее на семейни начала с началника на служба “КОРС” (инспекторат) в Община Червен бряг – Илиян Банчев.

Илиян Банчев – Директор Дирекция “КОРС” (в дясно)

Интересен е факта, че срещу същата г-жа Лукова през 2017 година се водеше следствие за кражби . Преписката обаче така и не стига до съда. Интересно защо ? Но пък за престъплението по служба удобна жертва се оказа… редови служител от същата агенция, подчинен на Лукова. А за зависимостите на “мъжа и” и опитите му да лавира с всяка власт – факти доста.

ОТ КЪДЕ ИДВАТ СТРАХОВЕТЕ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕ В ЦНСТ ЧЕРВЕН БРЯГ ?

Както може да чуете в записа, преди започването на дълго чаканият разговор между служител и шеф, се чуват плач и удари с пръчка, които забележете нанася ръководителката Марченко, по потребител на жилището. Причините за нанесените му удари, видно и от записа е, че същия “чупел” масата.

Друг повод за “страхове” в местната ръководителка са може би и конкретна потребителка – Калинка, която е племенница на Николай Банзурков. Същият явно работи на няколко длъжности, без да е ясно на никой от служителите какъв пост заема, всички го възприемат като шеф на друго подобно жилище в същия град.

Г-н Банзурков често може да бъде засечен със служебен автомобил, които по наша информация е предоставен от ръководството на Община Червен бряг , да превозва из града и не само г-жа Марченко.

Ние решихме да проверим в няколко поредни с какво се придвижва г-жа Марченко до работното си място. Забележете сутрин и вечер тя е докарвана със същият служебен автомобил от…. Николай Банзурков.

Друга справка показва, че г-н Банзурков е земеделски производител. Според същата справка, става ясно, че същия отглежда рогат добитък. Интересно къде е той ? Никой в Червен бряг не знае за въпросните животни, за които Европа плаща на г-н Банзурков стотици хиляди левове годишно.

А тук е момента да попитаме и защо г-н Банзурков е освидетелствал собствената си племенница и я е настанил във въпросното жилище. Справка в имотния регистър на въпросното лице показва, че притежава няколко имота, които към настоящия момент забележете се стопанисват и управляват от …нейният вуйчо.

На фона на всичко случило се и изброено до тук е момента да попитаме и Специализирана прокуратура, която отстрани от длъжността кмет на Червен бряг, Данаил Вълов, защо той е на свобода? Защото докато текат всички техни следствени действия, срещу въпросното лице, той лесно “разчиства” сметките си, чрез местните си протежета . Въпросният запис е живо доказателство за това. А самият факт, че Валентина Марченко се опитва да се намесва в личния живот на служителите си, да определя с кой да се виждат и с кой не и най – вече непрекъснато споделя името на колегата Гешов, е повече от показателен, че някой от високите етажи на местната власт се опитва да разчиства сметките си.

Сега напомняме, на Специализираният съд и Прокуратура, че Вълов беше отстранен от длъжността кмет, с мотивите, че може да влияе на свидетели и да укрие важни доказателства по темата. Оказа се, че неговото сваляне от власт е просто на хартия. Същият все пак изпълнява задълженията си на кмет, като чрез негови подставени лица упражнява натиск върху хора/служители близки до един от свидетелите срещу него, а именно Гешов.

Целият запис може да чуете тук :

Сега питаме и органите на МВР ,Прокуратурата, Социалното министерство и ръководството на Соник Старт ООД, подобно поведение подобаващо ли е и дали демокрацията в Червен бряг, не е чист феодализъм.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!