Ресторантьори се оплакват от неизплатени компенсации заради ковид кризата

Хората от ресторантьорския бранш се оплакват, че не са изплатени обещаните компенсации.Председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов обясни, че средствата, които в момента не се изплащат, са парите за подкрепа с оборотен капитал на малки и средни предприятия, засегнати от COVID кризата.

Това са така наречените 20 % за бранша, под формата на компенсации, когато обектът е затворен със заповед на здравния министър, уточни той пред NOVA.След преговори с предишното правителство са били договорени пари за месеците от ноември до март-пари, които са предвидени за дневните заведения. Била предвидена и подкрепа за нощните заведения и през април, които останаха затворени.

„Това, което в момента не се изплаща, или се забавя доста време, са компенсациите за дневните заведения за март и средствата за нощните заведения за април”, добави още Емил Коларов.

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!