Родители сигнализират за съмнително намаляване на местата в детските градини

Скандал с местата в яслите и детските градини в София непосредствено преди есенното класиране.  Родители сигнализаираха, че  в последния момент в електронната система са изчезнали свободни места, за които се борят децата им, съобщава Btv.

„Преди 2 дни влязохме в онлайн сиситемата и от 8 свободни места имаше 4, след няколко часа т бяха станали 3. Даже се обзаложихме със съприга ми, че могат да станат и нула и така дъщеря ни няма никакъв шанс за тази година“, коментира Цветомира Петрова, майка на дете, кандидатстващо за детска градина.

Сигналите са за  различни детски градини. Родителите подозират, че  причината е жалби от други родители, който недоволстват, че с първоначално обявените свободни места се надхвърля допустимия брой в една група и настояват общината да ги намали.

Случаят коментира и зам.-кметът по образование и култура Тодор Чобанов:

„Една от причините да изчезват понякога бройки е, че сме премахнали бройки за тези директори, които са извадили бройки над бройката, която е нормативно установена. Имаме доста нови директори в системата“, обяснява зам.-кметът Чобанов.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!