Роми тормозят жители на софийски квартал

През декември 2019 г. в незаконна постройка в “Овча купел”, където се бяха самонастанили няколко ромски семейства, често замърсяваха района и палеха гуми. Тогава от общината обещаха да премахнат сградата. 10 месеца по-късно постройките стоят непокътнати, а обитателите им дори са повече. Това предизвиква недоволството на хората в квартала, предаде NOVA.„Тук е построен цял жилищен комплекс. Живеят повече от 70 души. Те са роднини и наследници на този имот, идват от цяла България”, казват от инициативния комитет.

Жители на квартала добавят, че гуми се горят постоянно, пукат се гуми на коли и т.н. „Пред автомобилите на хората, които участваха в предишните репортажи бяха поставени пирони. Това е причината те да не са тук днес”, казват жителите.„Още миналия път изразих съмнение относно това модерно строителство и неговата законност. Процедурата бе започната, но не ни бяха предоставени никакви документи. Надлежната строителна документация не бе открита”. Това обясни зам.-кметът на „Овча купел” Георги Чичков.

Той добави, че са изготвени актове за премахване на незаконните постройки. Цялата документация била изпратена до главния архитект на София. Решението за премахване на сградите било негово.

Facebook Comments Box

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!