След инфарктен пленум: Пренаредиха листата на Нинова

Станишев в избираемата зона, Янаки Стоилов извън нея

След 10 часа заседание листата на БСП за евровота вече ясна. Националният съвет сериозно размести листата, с която лидерът на БСП Корнелия Нинова влезе пред националния съвет. Така с място сред кандидатите се сдоби и Сергей Станишев. Нинова неколкократно обявяваше, че лидерът на ПЕС няма място в листата и не го включи в своите предложения.

Сериозно разместване се получи при Янаки Стоилов. Той беше на 2-ро място в подредбата на лидера, а след гласуването от национален съвет мина назад с 10 места и стана 12-и.

От предложените от лидерката отпадна автомобилният състезател Крум Дончев. С места пък след гласуването на националния съвет се сдобиха, освен Станишев, Антон Кутев и Валери Жаблянов.

Третата в предварителната подредба на Нинова – Деница Златева, се оказа седма. Голямата изненада са местата на Петър Витанов и Цветелина Пенкова. Ето и пълната и окончателна листа: 

1. Елена Йончева 
2. Петър Витанов
3. Цветелина Пенкова 
4. Иво Христов 
5. Сергей Станишев
6. Иван Кръстев 
7. Деница Златева 
8. Румен Гечев
9. Момчил Неков
10. Велизар Енчев 
11. Димитър Данчев 
12. Янаки Стоилов 
13. Тодор Стоилов
14. Валери Жаблянов 
15. Антон Кутев 
16. Мариела Модева
17. Емил Георгиев

Източник : Трафик нюз

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!