Случаят със счупения мост до Горник отива в Специализирана прокуратура

Окръжна прокуратура гр. Плевен изпраща случая по компетентност на Специализирана прокуратура.


Специализирана Прокуратура трябва да реши, дали Кмета на Община Червен бряг е превишил правомощията си и дали има вина за пропадналият мост край Червен бряг. Припомняме, че инж. Вълов е подписвал разрешителни на частни фирми, да нарушават забраната за ограничение до 5 т., преминавайки през общинският мост до с. Горник.

Няколко месеца пътя беше затворен, а общината потърси финансова подкрепа от държавата. Междувременно общинското ръководство разделяше вината за пропадналия мост между три институции – КАТ, Областно пътно управление и общината.

Общинското ръководство обаче, явно е забравило закона за управление на общински пътища. Точно в същия закон е записано, че поддръжката, контрола и всичко останало се възлага на кмета на общината. Необясним е обаче факта, че кмета Вълов не коментира въпросните наредби, а директно прехвърля вината за собствените си грешки върху държавни институции. Явно община Червен бряг са забравили и за щатните и извънщатните си служители от служба “КОРС”, които би трябвало да изпълняват въпросния контрол. Същите обаче, в последните две години са се превърнали в частна охрана на кмета, общински съветници и общински служители.

Подписвайки въпросните разрешителни, които нарушават забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили с тонаж над 5 т., кмета от самото начало е обрекъл горнишкият мост . Въпреки всичко това, кмета без срам поиска помощ от държавата. А за състоянието на другите общински мостове в община Червен бряг говорят и кметовете на други населени места.

В гр. Койнаре се намира и друг рушащ се мост. За него кмета Данаил Тоновски е сигнализирал общинското ръководство няколко пъти в годините. За сега обаче без резултат.

Сега остава да чакаме специализирана прокуратура да се произнесе по случая.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!