В деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София, българската столица чества своя празник. В Деня на София – 17 септември за жителите на и гостите на най-големия град в България са предвидени тържествени церемонии и многобройни културни и развлекателни събития.

Общинските музеи и столичният зоопарк ще работят с вход свободен. С безплатен достъп за посетителите ще са Регионален исторически музей – София, музеят под базиликата „Света София“, парк-музей „Врана“, както и Софийска градска художествена галерия.

В историческия музей гражданите и гостите на София ще могат да разгледат както постоянната експозиция, така също и пет изложби и монетното съкровище от площад „Света Неделя“, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” ще представи изложбата „Рилският водопровод“, посветена на празнуващия град. В нея е обърнато внимание на водоснабдяването на столицата от началото на 20-ти век.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!