Спецсъда отстрани кмета на Червен бряг от длъжност

Специализираният съд отстрани кмета на Червен бряг, Данаил Вълов от длъжност. В мотивите си съда посочи, че ако Вълов продължи да изпълнява задълженията си като кмет, има възможност да повлияе на свидетелите по делото и да укрие важна информация и документи.

До тук се стигна след като на 21 март т.г., Специализираната прокуратура привлече Вълов към наказателна отговорност .
Той е обвинен за длъжностно престъпление, за това, че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, е нарушил служебните си задължения. Без да са били налице основанията в закона, е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и гр. Койнаре, като по този начин е облагодетелствал две свързани с него фирми.
Вълов бе задържан (по Закона за МВР) на 20 март 2019 г. при провеждане на действия по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, извършени от следователи в отдел „Следствен“ на СП и подпомогнати от служители на КПКОНПИ и МВР. След като му бе повдигнато обвинение и взета паричната гаранция в размер на 75 000 лева, Вълов бе освободен .

Ден след като Вълов беше задържан, ред регионалните медии каза : “Искат да се отърват от мен предварително, няма да се получи!”.
Ще трябва да ме изтърпят до края на мандата ми, заяви в заключение той !

Напомняме, че до тук се стигна след десетки журналистически разследвания от нас.Част от разследванията си ви показахме и в предаванията “Господари на ефира” и “Шоуто на Слави”.

Няколко са и делата, които Вълов води срещу мен за клевета и обида. Обичайните му думи при опит за коментар пред наша камера е “ако има някакви нередности, подайте си сигнала и ако има нещо Прокуратурата ще си свърши работата!”.

При появата на колегата Дани Йорданов, частната охрана от семейната фирма на вече бившия кмет Вълов го посрещна с чалга хита Шушана. Минути преди това, Вълов едва не отнесе с джипа си колегата, в стремежа да избяга от камерата на Господарите.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!