Стая за изолация ще има във всяко училище от новата учебна година

Ученици с вирусни симптоми ще бъдат вкарани в изолационни стаи, с каквито всяко училище трябва да разполага от новата учебна година. Това е една от мерките, които налага Министерството на образованието за началото на новата учебна година. Броени дни преди 15 септември остават тревогите на родители за това как децата им ще ходят на училище в условията на пандемия.

„Обособяването на подобни помещения е само част от мерките, които са разработени от МОН и Министерство на здравеопазването. Тези помещение напомнят на обичайната класна стая. Те ще се намират в странично за гимназията помещение, до което ще има достъп през резервен вход и много бърз излаз на улицата, където със собствен транспорт родителите да могат да отведат детето си на лекар”, обясни директорът на столично училище Мая Гешева, цитирана от Нова телевизия.

Предвижда се учениците да имат достъп до помещението само в случай, че проявяват симптоми на заразата. То ще служи, за да място, в което детето да изчака на безопасна дистанция.  В училището имат готовност и при ситуация с повече от един заразен ученик.

На входа на всяко училище ще има дезинфектанти. В калсните стаи ще има от 22 до 26 ученика.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!