Троянски сайт издевателства над магистрат

От няколко дни насам, съдия Антоанета Симеонова от Районен съд Троян е подложена на буквално публичен терор.

Причината за това се оказа, че магистратът от троянския съд е осъдила сайта “Троян прес” за клевета и обида, за това че същите са наклеветили хотел “Алфарезорт”.

От няколко дни насам, собственикът – репортер на сайта, Митко Динушев, сипе какви ли не обиди и клевети по адрес на съдия Симеонова.

И въпреки че магистратите от Районен съд Троян са излезли с остра позиция , във вид на право на отговор, адресиран до “Троян прес”, това не попречи на Динушев да продължи с атаките към съдийката.

Интересен е факта, че явно Динушев никога не е чел Закона за радиото и телевизията, никога не е виждал и Етичния кодекс на журналиста, не познава и каквито и да било правила в журналистиката и ръси обвинения и клевети по всеки опълчил се срещу първенците в Троян, които си мислят, че са над закона.

Всъщност и самият Динушев си мисли, че е над закона и Конституцията. Вероятно заради хората, които му плащат и стоят зад гърба му. Неофициално това са братя Мондешки.

Оказва се, че Динушев е осъждан няколко пъти за клевета и обида, т.е. той е разпространител на лъжливи новини. И въпреки всичко клеветническите твърдения продължават.

Но със съдия Симеонова май ще удари на камък, защото тук говорим за магистрат и ситуацията е коренно различна. И при всички случаи висшите органи в съдебната власт ще трябва да вземат мерки.

Динушев всъщност не е журналист, а хейтър. Както се казва, къде разбрал, къде не, “на всяко гърне меродия”, вероятно защото е изцяло зависим от хората над него, които не чисти интереси лъсват на бял святи то във времена, в които САЩ ни гледат под лупа.

Потърпевши от въпросния пасквил, наричащ себе си медия са редица бизнесмени, длъжностни лица, политици, журналисти и др.. И всички все неудобни на конкретен кръг хора, свързан с Троян.

А ако правителството на Борисов наистина се бори с фалшивите новини, то подобни сайтове няма как да съществуват. А дали и хора, приближени до Борисов нямат интерес и тайни сделки с първенците, които стоят зад въпросната “медия”? Защото все повече и повече данни сочат, че конкретни видни политици от партията на Борисов имат общи интереси с братята Мондешки. Но това времето ще покаже.

Но поне България си има Херо Мустафа, която дойде с нагласата да бори корупцията и фалшивите новини. Като се замисля и еврокомисарката на ГЕРБ в Брюксел бори фалшивите новини, да видим дали ще успее да се пребори ? Или посланничката на САЩ в България ще разчисти пространството от подобни “медии”.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!