Тръгва делото срещу Вълов за злоупотреба с власт

Данаил Вълов – бивш кмет на Червен бряг, обвинен от Специализирана прокуратура

От Специализирният наказателен съд дават ход на делото срещу екс кмета на Червен бряг, Данаил Вълов.

Вълов беше арестуван в началото на т.г. от специалните служби по обвинение, че същия, като кмет на Червен бряг, неправомерно е прекратил обществена поръчка “Топъл обяд”, като по този начин е позволил да бъдат облагодетелствани конкретни фирми, приближени до него самия.

От тръжната документация става ясно, чеосновен критерии за избор на изпълнител е най – ниска цена. В този ред на мисли, според наличната документация, към онзи момент е трябвало да спечели софийската фирма “Мастер пик”,защото са заложили най – ниска цена или иначе казано няклко хиляди лева по – ниска цена от другите две фирми. Въпреки това обаче, поръчката се анулира, с мотива, че нито една от фирмите не отговаря на условията за заложен критерии цена.

Това твърдение обаче е лъжа, защото и трите фирми, отговарят на всички условия, а двете, които са спечелили след това са приближени до Вълов.

От достоверен източник знаем, че тоова е едно от няколкото обвинения срещу бившият първи в Червен бряг .

В предзборната си кампания, на отминалите вече местни избори, приближените до обвиняемия Вълов твърдяха, че поради липса на доказателства делото е прекратено.

Това обаче отново се оказа лъжа, защото делото е насрочено за 29.11.2019 година в Специализиран наказателен съд.

Основен свидетел по делото ще бъде и разследващият журналист Христо Гешов.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!