Ученик от езиковата гимнзия в Стара Загора е с коронавирус

Единадесетокласник от гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора е с положителен тест за коронавирус.

Положителният PCR – тест е излязъл снощи. Заедно с родителите си ученикът е трябвало да пътува в чужбина и поради тази причина се е изследвал. Той се е чувствал добре и не е имал симптоматика, съобщава Btv.

„Още вечра са поставени под карантина лицата от семейното огнище. В момента очакваме списъци, свързали сме се с диекторката, обяснено е какво трябва да се случи и очакваме от нея информация, за да уточним контактните от първи ред и тогава те да бъдат карантинирани“, поясно д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Заразни болести“ към РЗИ – Стара Загора.

В детска градина в Стара Загора положителен резултат за коронавирус са дали две учителки, стана ясно вчера. И на двете им е изписано домашно лечение. Карантинирани са две от групите и контактният персонал в забавачката.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!