Учител, ученик и деца от ясла са с COVID-19 във Варненско

В единния информационен портал за COVID-19, за последното денонощие, са регистрирани 15 нови случаи на лица, с положителни проби, от различни възрастови групи.

От тях, един учител и един ученик в различни училища във Варна, три деца, една медицинска сестра и детегледачка в яслена група на детска ясла във Варна. Лицата с положителни проби са отстранени от колективите, една паралелка ученици са под 14-дневна карантина, изолирани в домовете си.

Провежда се епидемиологично проучване за установяване на контактните лица, разпоредени са противоепидемични мерки в обектите. Няма починали лица, съобщиха от РЗИ.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1488.

Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 26 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 227 лица, излекувани са 1191 лица.Служителите на РЗИ продължават извършването на епидемиологичните проучвания.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!