Хората в „Кремиковци“ на протест след серия от катастрофи заради крави и кози на пътя

Кози, крави и други животни продължават да излизат на пътя, да се разхождат безнадзорно и да предизвикват катастрофи в столичния квартал „Кремиковци”. Миналата седмица жителите алармираха за това, но до момента няма реакция от институциите. Затова хората заплашват да затворят „Ботевградско шосе”, за да се задействат държавните органи.

Претърпях инцидент в петък вечерта. На пътя излязоха две теленца. Няма знаци, неосветено е. Едното от животните пострада и остана на пътя. Никой не се погрижи за него”, разказа потърпевша.

Останах без кравари. Те бяха бити, уплашиха се и избягаха. От Общината ми се отряза бариерата, която задържаше животните. Ако имам вина, извинявам се”, каза Недялко Костов, който е стопанин на животните.„Това са незаконни постройки в публична общинска собственост. Кравите и биволите са без марки. Имаме заповед за изземване на общински имот. Заповедите за събаряне са готови”, заяви Лидия Донкова – кмет на район „Кремиковци”.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!