Цветанов: Властовият ресурс на изборите ще бъде използван сериозно

Наблюдавайки днес начина, по който функционира политическа партия ГЕРБ, страхът от опорочаване на изборите е огромен. Това каза пред Нова телевизия Цветан Цветанов, който в неделя учредява партията „Републиканци за България”.Отидете и се поинтересувайте какво се случи в Силистра, припомни Цветанов и добави отидете и се поинтересувайте какво се случи с Тодор Тодоров.

Според бившия втори в ГЕРБ, упорството на Бойко Борисов да не подаде оставка, може да се разглежда като възможност да използва властовия ресурс – „предполагам, че в тези избори ще бъде използван доста сериозно”.Само една година по-назад, на местните избори имаше подобен подход и там имаше много добра координация и на някои от местата смятам, че изборите не бяха проведени по най-честния начин. Давам за пример Община Гурково. Натискът, формата и начинът за провеждане на избори не съответства на една демократична държава и правов ред. Хората са ми споделяли, че е имало доста сериозно опорочаване на изборния процес, коментира Цветан Цветанов.В отговор на това, че доскоро самият той подготвяше изборния процес, Цветанов заяви: Аз казвам, че никога е нямало такъв подход и никога не е развивана такава философия, затова и не сме имали притеснение, че изборите ще бъдат доведени от служебен кабинет.Цветанов съобщи, че „Републиканци за България” ще се яви самостоятелно на изборите. Убедени сме, че ще прескочим прага за влизане в парламента, подчерта той и продължи: Тези, които днес се присъединяват към „Републиканци за България” се чувстват предадени от тези, които управляват, особено в смесените региони.Цветанов каза още, че в настоящата си конфигурация, визирайки ГЕРБ с лидер Борисов, партията не може да е негов коалиционен партньор.Той бе категоричен, че е имало много допуснати грешки с ГЕРБ. С Републиканци за България няма да бъдат допускани, обеща Цветанов и подчерта, че не той е предал ГЕРБ, а ГЕРБ е предала всички ценности.Той обясни, че скандалът около апартаментите му не е единствената причина за оттеглянето му от управляващата партия.Цветан Цветанов каза, че е бил буфер за всичко важно и стратегическо за решенията в партията и за защитата на хората, които се уволняваха от съответните настоящи министри в услуга на една или друга партия, които са в опозиция – казвам го директно, ДПС бяха обслужвани с всичките горски в цялата страна.Първият сблъсък беше с Румен Порожанов, който имаше един списък. Премиерът лично му беше разпоредил да се види с Мустафа Карадайъ и да изчистят всичко по горските.Чудя се защо в момента Дариткова, колегите от Шуменско, от Кърджалийско не казват тези неща, запита Цветанов.Относно задочния спор в медиите с вицепремиера Томислав Дончев, Цветанов го посъветва да каже какви са политиките, които трябва да се реализират в новия финансов програмен период.От телевизионния ефир Цветан Цветанов попита още: Не бяха ли най-големите нарушения, когато Георги Харизанов беше директор на „Напоителни системи”.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!