14 млн. лв ще бъдат отпуснати за компютри за учители и ученици

Правителството ще отпусне 14 млн. лв. за компютри за учители и ученици. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг в Министерския съвет в сряда. Средствата са от държавния бюджет. 

„12 000 от машините ще са за ученици, а други 4000 – за учители. Училищата ще закупят тези преносими устройства. Надявам се това да стане в следващите седмици. Компютрите ще бъдат използвани за електронно обучение, когато има карантиниране на паралелки и училища. Всеки учител трябва да има електронен дневник”, поясни Вълчев, цитиран от Нова телевизия.

Министър Вълчев уточни, че няма как всички ученици и учители у нас да получат лаптопи. „Общият брой на учениците в страната е близо 700 000, а на учителите – 90 000″, коментира той. И заяви, че засега не се предвижда цялостно затваряне на училищата. Заразените деца с коронавирус са 162, а учителите – 159. 

„От началото на учебната година минаха 30 дни. Това означава, че по 5-6 учители и ученици се заразяват на ден”, поясни Красимир Вълчев. 

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!