19-годишно момиче шофира със 184 км/ч по пловдивските улици

19-годишно момиче от Пловдив постави нови скоростни рекорди след като бе засечено да шофира със 184 км/ч при разрешени 50.

„На 13 октомври в 00:10 ч. на един от булевардите е констатирана скорост от 184 км/ч при разрешени 50. Нарушителката е установена, тя е с 11 месеца стаж зад волана. Глобата е 1 950 лв и лишаване от право за управление. Това е поведение, което застрашава участниците в движението”, заяви инспекторът от “Пътна полиция” Ботьо Гиргинов, цитиран от нова телевизия.

Полицията в Пловдив прави масови проверки и за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. За говорене по телефон, минаване или шофиране без колан, вече ще може да се глобява и след като водачите бъдат заснети от камерите, разположени на кръстовищата в Пловдив. Идеята е на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите водачи.

„Предлагаме чрез камерите за контрол на трафика в центъра да се заснемат и нарушенията, така че това чувство за безнаказаност у водачите най-накрая да бъде пресечено”, коментира Володя Домашенко от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи.

Камерите от Центъра за управление на трафика в Пловдив вече изпращат сигналите за нарушители в „Пътна полиция”, където в рамките на деня водачите се издирват и наказват.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!