73-ти ден на протести: Отново замеряха сградата на Народното събрание с яйца

В 73-тата вечер на протести в София недоволните от властта традиционно се събраха след 19.00 часа на площад “Независимост” в столицата.

Протестиращите отново замеряха сградата на Народното събрание с яйца. Те обявиха, че се подготвят за трето „Велико народно въстание”, насрочено за 22-ри септември. За кратко движението по „Орлов мост” беше блокирано, съобщи БГНЕС.

За пореден път неформалните организатори от “Отровното трио“ и протестиращите попитаха защо ръководителят на държавното обвинение живее в Дом номер 5 на държавната резиденция в “Бояна”.

“Джовани Фалконе живееше в казарма и бореше мафията, Гешев какво бори?”, попита от трибуната адвокат Николай Хаджигенов. Според юристът резиденцията на главния прокурор е обзаведена с билярдна маса, десетки телевизори и дори пиано.

Проф. Велислав Минеков пък изброи европейските медии, в които е имало публикации за случващото се у нас. Повод за това бяха думите на депутата от ГЕРБ Тома Биков, според когото публикациите в европейската преса са платени. “Тяхната духовност се свежда само дотам – до парите”, смята скулпторът, който припомни, че днес опровержение на думите на Биков дойде и от Фондация “Конрад Аденауер”.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!