83-а вечер на антиправителствени протести в София

83-а вечер на антиправителствени протести в София. Недоволните от властта се събрахат при фонтана пред Президентството. Протестът и днес беше насрочен за 19 ч. и се проведе под мотото „Нас не ни е страх”. Малко преди 20 ч. недоволните блокираха бул. „Цар Освободител” при БНБ.

Исканията на протестиращите остават без промяна 83 дни – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет, честни избори. Протестът протича спокойно, хората скандират „Оставка” и „Мутри, вън”, предаде БГНЕС.

Готвим се за следващото народно въстание, каза от трибуната на протеста адв. Николай Хаджигенов. Хората разбраха най-накрая защо са ни яйцата. Народната любов има различни измерения. Яйца, домати и цинкови кофи са едно чудесно начало, нали така, госпожо Караянчева, заяви още Хаджигенов.

Протестиращите поискаха и оставката на Валери Симеонов, който днес се изказа, че протестиращите са мафия, вандали и че били тук, за да им клатят стабилността.

Днес „Отровното трио” – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян изпратиха имейл до всеки един от общо 705 евродепутати. В него се съдържат публични изявления на действащия министър на икономиката Лъчезар Борисов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. В първото ясно се констатират корупционни практики в размер между 40 и 60% от цената на проектите, финансирани с европейски средства за справяне с кризата заради COVID-19, а във второто се дават ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите с такива, за да бъде продължено финансирането за България.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!