85 % от родителите искат децата им да ходят на училище

85 % от родителите са за присъствено обучение на децата, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БТА.

Министър Вълчев бе гост на форум на учителския синдикат на КНСБ във Варна. Той уточни, че данните за нагласите сред родители преди началото на новата учебна година са събрани от социологическо проучване.

По думите му родителите са на мнение, че децата им са натупали психическо напрежение от дефицитите на социализация. Според Вълчев голям проблем за дистанционното обучение е наличието на много родители, които не проявяват ангажираност и отговорност към обучението на децата си.

„Много вероятно е в по-студените месеци епидемичната обстановка да се влоши и заради грипните вируси обучението от присъствено да премине към друга форма. Изпити след IV и X клас ще има, ако епидемичната ситуация го позволява“, посочва още Красимир Вълчев.

От здравното министерство определиха прагови стойности за заболеваемостта при учениците, при които те трябва да преминат отново към дистанционно обучение.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!