Плодове, които помагат при целулит

Според някои изследвания, около 90 на сто от жените са засегнати от целулит. Целулитът се причинява от редица фактори, включително хормонални промени, натрупване на токсини в тялото, гени, и за него няма възраст. Масажи, редовна физическа активност, намаляване до минимум консумацията на храни, които водят до неговото образуване, може да помогне да подобрим вида на кожата си и фигурата си.

Знаем, че плодовете са една от най-полезните храни за нашето здраве. Вижте кои освен диня, пъпеш, домати, ябълки и кайсии, помагат в борбата с целулита.

Портокали, лимони и грейпфрути

Тези вкусни плодове изобилстват от антиоксиданта витамин С, разрушаващ свободните радикали и стимулиращ синтеза на колаген. Колагенът е съставна част от съединителната тъкан, сухожилията, ставите и кръвоносните съдове. Консумацията на цитруси спомага и за детокса на тялото. Натрупването на токсини е една от причините за появата на целулит.Ако искате да стопите бързо излишните мастни натрупвания, наблегнете на грейпфрутите.Те ще ви осигурят друг важен антиоксидант, наречен ликопен, който не само помага да се подобри кръвообращението, но и помага при клетъчен дисбаланс, който води до появата на целулит.
Авокадо

Авокадото е една от най-добрите храни за елиминиране на целулита. То съдържа много ценни мазнини и фибри, които не само действат засищащо, но играят основна роля в елиминирането на токсините от тялото, които образуват целулит, а също така балансират нивата на глюкозата.

Банани

Бананите са с високо съдържание на минерала калий, който е един от най-добрите за извеждането на излишните течности от организма, образуващи така наречения воден целулит. Калият действа благоприятно и върху лимфната система, която също участва в детокса на тялото.

Горски плодове

Антиоксидантите, които се намират в ягодите, малините, сините и червени боровинки, къпините, подпомагат лимфната система, като разграждат токсините, които причиняват портокаловата кожа. В допълнение, редовната им консумация ще ви осигури и витамин С.

Папая

Също като вкусните банани, папаята е богата на калий, който намалява задържането на вода в организма и помага на лимфната система да работи по-ефективно. Високите нива на бета-каротин, който съдържа папаята, също благоприятстват състоянието на кожата и действат срещу образуването на целулит.

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!