Зам. министър Нанков и Владислав Николов на среща с бизнеса и институции в Плевен

Заместник- министърът на МРРБ Николай Нанков днес бе в Плевен и се срещна с бизнеса, местната власт, строителния и ВиК сектора, както и с граждани в рамките на организирания от ГЕРБ Граждански диалог “Европа в нашия дом”. Получи се наистина ползотворна среща. Благодаря заместник-министър Нанков!

„2021 година АМ Хемус до Плевен ще бъде факт. На 80% сме готови с физическото изпълнение на участъка от АМ „Хемус” – от Ябланица до пътен възел „Боаза”, до разклона за Тетевен. Ангажиментът, който сме поели, е 7-8 месеца предсрочно да сме готови и да го въведем в експлоатация. Другата седмица стартиране със строителството на останалите 56 километра поетапно, знаете там имаме готови технически проекти имаме готови и вече отчуждени терени.”, каза днес в Плевен заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той взе участие в гражданския диалог по въпросите на регионалното развитие “Европа в нашия дом”. 
„Трябва в срок 2021 година, колкото и оптимистично да звучи, да имаме околовръстно на Плевен, за да можем да избегнем бъдеща тапа от над 2000 товарни автомобила в центъра на града. Да задръстим града с 2000 тира на денонощие, не бихме си го позволили. Хубаво е че имаме изготвено понастоящем предпроектно проучване. Това обсъждахме с областиня управител Мирослав Петров и народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева преди малко. До 40 дена изготвяме заданието и възлагаме 2 процедури – подробния устройствен парцерален план, съответно за трасетата, и ,разбира се, разширения идеен проект, за да изберем, след като бъде подложен на обществено обсъждане, кой вариант да изберем за околовръстно на Плевен. Разширеният идеен проект ще даде остойностяване и най-ефективният и опитмален вариант”, каза заместник-министър Николай Нанков. Той определи „Хемус” като най-големия успех за 2018 година на премиера Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов, който „осигури финансирането на АМ Хемус до Велико Търново”.

Това написа в личния си профил народният представител от Плевен, Владислав Николов.

Facebook Comments Box
Христо Гешов
Author: Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!