Осъдиха двама ученици от Кюстендил и Дупница за притежание на наркотици

Двама  ученици – единия от Кюстендил, другия от Дупница, са осъдени за притежаване и разпространени на наркотици. Ученикът от Кюстендил е бил подсъдим по две дела за притежаване на марихуана.

Той получи пробация по случая от октомври 2020 г., когато е хванат с 19 станиолови сгъвки топчета амфетамин на стойност 245 лева.

Подсъдимият се е признал за виновен и по друго дело от септември 2020 г., когато в обитаван от него апартамент е държал около 12 грама марихуана, на стойност 67 лв. Съдът е одобрил споразумение и му е наложил наказание условна присъда от 4 месеца. Това определение подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд.

Съдът в Дупница пък постанови „пробация“ за 17-годишен  ученик, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – коноп (марихуана). В обитаваната от него къща е държал суха листна маса – коноп с общо тегло – 30,7 грама, на обща стойност 184 лв.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване по силата на сключено споразумение между защитата и обвинението.

След задържането му ученикът, който учи в гимназията по механотехника в Дупница, беше с мярка “домашен арест” и се обучаваше онлайн.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!